10 dingen die een marathon leuk maken

#1 Tijdens een marathon verbrand je ongeveer 2900 calorieën. Dit zijn 674 M&M’s die je kunt eten zonder dat je er ook maar één gram van aankomt. Hoe leuk is dat?!

#2 De week voor de marathon moet je koolhydraten stapelen. Dit betekent dat je elke avond pasta, pannenkoeken en andere dingen met heel veel koolhydraten mag eten. Ook niet verkeerd toch?

IMG_0883 (1)

#3 Bij de Rotterdam marathon (die ik in april weer ga lopen) zijn bijna één miljoen mensen aanwezig langs de lijn die je aan staan te moedigen. Of ze je kennen of niet, iedereen support elkaar. Famous for a day! Best leuk al zeg ik het zelf.

#4 Je moet er natuurlijk ook wel een beetje leuk bij lopen tijdens de marathon. Het is eigenlijk een soort van catwalk van 42.195 kilometer 😉 Genoeg redenen om een nieuwe leuke sportoutfit aan te schaffen. En nieuwe schoenen kunnen natuurlijk ook niet ontbreken.

#5 Een marathon lopen, geeft een ontzettend voldaan gevoel. Je voelt je echt even een held op zo’n dag. Ik raad iedereen aan om het één keer te proberen. Je kunt meer dan je denkt.

#6 Mijn vriendinnen gaan eerst zelf de 10 km lopen in Rotterdam en staan daarna aan de finish om mij op te wachten. Zo krijg je mensen om je heen ook in beweging. #healthy

#7 Je leert door te zetten. Tijdens een marathon ga je ongeveer 7 keer dood & dan moet je toch proberen die knop om te zetten. En geloof me…De laatste 12 km is dit zwaar. Heel zwaar.

#8 Je krijgt een afgetraind lichaam. Toch best leuk met het zomerseizoen in aantocht.

#9 Door de velen duurlopen in aanloop naar de marathon ben je lekker veel buiten. En je komt natuurlijk nog eens ergens. Ren naar het strand, het park of het bos. Een rustige plek waar je meteen je hoofd kunt leeg maken.

IMG_3842 (1)

#10 Familie, vrienden…Iedereen is trots op je. Nu merk je pas hoeveel lieve mensen je eigenlijk om je heen hebt die altijd voor je klaar staan.

IMG_0928

Heb ik jou al enthousiast gemaakt om ook ooit een keer een marathon te lopen? 😉

Op instagram kun je me volgen voor marathon updates xxx

 

2 gedachten over “10 dingen die een marathon leuk maken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s