Londen citytrip

Afgelopen weekend was ik met een hele goede vriendin in Londen & het leek mij leuk om wat tips met jullie te delen. We waren er voor drie daagjes dus de planning was strak 😉 Wij verbleven in het Hotel President ongeveer 150 meter lopen van het metrostation Russell Square. Vanaf hier ben je met 5 minuten bij Oxford Street, dus dit was ideaal. Niet mega luxe, maar verder een prima hotel. Aanrader dus!

Dag 1: Geland op Londen City airport, metrokaartjes gekocht & binnen een kleine 45 minuten kwamen wij al aan bij het hotel. Wij kochten London Oyster kaarten. Deze werken exact hetzelfde als een OV chipkaart. Met 25 pond erop kom je het weekend wel door plus 5 pond voor het aanschaffen van de kaart. De eerste dag werd gevuld met het bezoeken van toeristische trekpleisters. Eerst ingecheckt in het hotel, koffers op de kamer gedumpt (nog een pluspunt we mochten al op de kamer) & hop het centrum in.

De start werd gemaakt bij de wisseling van de wacht. Deze start rond 11.00 uur en duurt ongeveer een uur. Dit spektakel vindt al vanaf 1660 elke dag (april tot juli) plaats! Vanaf Buckingham Palace kun je de Big Ben al zien, dus zijn wij daarheen gewandeld. Vanaf de Big Ben over de Westminster brug naar Londen eye gewandeld. Tip: Haal een crĂȘpe bij het tentje op de Westminster brug. Wij namen er eentje met Nutella & aardbeitjes. Vervolgens kaartjes gehaald voor de Londen eye. Prachtig uitzicht! Na een rondje in het rad was het tijd voor de Victoria Secret Store! Bikini’s vind ik er niet heel erg bijzonder, maar de sportbh’s zitten wel perfect! Nadeel: Er is gerust een rij voor de paskamers van ruim een uur en mannen mogen daar niet naar binnen. Eventuele boyfriend in een pub stallen dus 😉 Met de taxi door naar Jamie’s Italian. Wij kozen voor de vestiging op Piccadilly circus, maar er zijn er nog een aantal. Een pasta en een chocoladetaartje koos ik.Lekker en betaalbaar eten! Via de beroemde M&M store terug naar het hotel gegaan & klaarmaken voor een avondje stappen. Wij kozen voor een feestje in club Egg London. Bijzondere locatie, bijzondere mensen, maar de gin tonics zorgden voor een gezellige avond.

Dag 2: Op dag 2 zijn wij met de metro naar Notting Hill gereisd. Stap uit bij de halte Notting Hill gate. Dit is de centrale rode lijn & vanaf het centrum dus super eenvoudig te bereiken. Van te voren had ik op insta al een leuk tentje gevonden genaamd: Eggbreak. Vind hun insta account hier. Het kan dat je in een wachtrij beland, maar dit is het zeker waard. Wij moesten 15 minuten wachten, dus wandelden met een heerlijk zonnetje wat straatjes door. De smashed avocado met bacon werd het voor ons & er werden nog fluffy pancakes gedeeld. En dit was de 15 minuten wachten meer dan waard. Als ik dan toch nog wat moet klagen over deze tent: wij zagen dat de zogezegde verse jus helaas uit een pak kwam. Een foutje kan de beste overkomen zullen we maar zeggen dan 😉 Door gewandeld naar de Starbucks voor een Londen mok en met een koffietje in de hand naar de beroemde markt gewandeld. De boekenwinkel uit de film van Notting Hill moest uiteraard ook nog even vastgelegd worden op de foto. De markt biedt van alles wat: fruit, antiek, kleding, sieraden & nog veel meer leuks. Echt een aanrader om een dagje uit het drukke centrum naar deze mooie plek met gekleurde huisjes te reizen.

In de avond was er gereserveerd bij een burgertent: Whyte & Brown. Ga hier niet op zondag heen, want de tent sluit om 6 uur. De beste mensen namen een reservering aan om 17.15 uur (wij wisten niets van de vroege sluitingstijd af), maar vervolgens werden we zo snel mogelijk weggewerkt. Eten top, bediening dikke flop. Voor het toetje was geen tijd meer & dus namen we deze maar in een pub een paar meter verder. Vervolgens door naar Green Park voor een tour met een dubbeldekker door Londen. De bus staat naast de Ritz & dit is dus echt een aanrader. De tour man is hilarisch & in de tunnel doet hij zelfs de discolampen even aan. Deze kleuter had de tijd van haar leven! Omkleden in het hotel en door naar de Shard. Dit ruim 300 meter hoge gebouw bij de Tower Bridge moet je gezien hebben wanneer je in Londen bent. Bij Aqua Shard kun je cocktails drinken, een euro per slok, maar dit zien we maar even door de vingers. Zorg voor een classy outfitje, want de portier checkt van je teen tot je kruin of je wel geschikt bent om hier een cocktailtje weg te nippen. Daarna was het bedtijd voor de ladies.

Dag 3: Alweer het laatste dagje. Koffertjes ingepakt & op naar het ontbijt. Helaas helaas de ontbijtzaal sloot om 10.00 uur & wij kwamen natuurlijk weer te laat aankakken. Maar gelukkig stond er om 11.30 uur een afternoon tea gepland bij de Ritz. En mensen dit was me wat hoor. De sandwiches, zoetigheden, taartjes en thee… ALLES was perfect. Mannetjes die je stoeltje aanschuiven, een slabbetje voordoen & live pianospel….De rekening die op het einde gepresenteerd wordt, is wat minder geweldig, maar serieus dit is zoooo de moeite waard. Oja de wc’s vond ik al behoorlijk indrukwekkend. Eigen handdoekjes, handcrĂȘmes & bankjes om een tijdschriftje te lezen terwijl je wacht. Mag ik hier wonen please? We wandelen naar de Art gallery, want ja een museum moest nog bezocht worden 😉 Een laatste ijsje wordt gegeten & dan met de metro terug naar het hotel.

En toen was het alweer tijd om te gaan. Wij hebben genoten! Ik hoop jullie ook van dit  verhaal. Oja ik heb dit hele weekend gevlogd, dus wil je de beelden zien klik dan hier. XXX

 

 

2 gedachten over “Londen citytrip

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s